lördag 11 augusti 2012

Körsbärskalas

Fikabesök är ju alltid trevligt, speciellt eftersom man ges chansen att prova något nytt bakverk :)
En av besökarna är glutenintollerant så jag bytte ut vetemjölet mot Finax glutenfria mjöl. Jag har inte gjort dessa cupcakes förr så vet inte hur det blir om man bakar med vetemjöl. Gick iaf hur bra som helst att baka glutenfritt.
Receptet är ur boken "Cupcakes & Muffins".

Körsbärsmuffins med chockladströssel
12 stycken
4 ½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
125 g smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
1 dl naturell yoghurt
250 g sura körsbär (moreller)
50 g riven chocklad
5 msk Kirschwasser, körsbärbrännvin (uteslöt jag, hade inte hemma)
grädde, körsbär och chockladströssel till garnering
12 pappersformar

Förberedelsetid: 25 min + baktid och avsvalning
Gör såhär:

Muffinssmet
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåten.Blanda mjöl och bakpulver. Vispa smör och socker till en jämn smet.
Rör ner äggen och yogurten växelvis. Tillsätt mjölblandningen och rör
tills alla ingredienser är väl blandade.
Vänd försiktigt ner de urkärnade körsbären och den rivna chockladen.
Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 20-25 min.
Låt svalna ca 5 min i plåten. Droppa Kirschwasser över muffinsen medan
de fortfarande är varma. Garnera med grädde, körsbär och chockladströssel.

Min smet räckte till 15 muffins, ändå blev de som var i plåten väldigt stora.
Jag garnerade med små vita pärlor istället för chockadströssel, smaken är som baken!

2 kommentarer:

  1. Åhh va pysslig du är, önskar jag fick lite av din kreativitet.. ;)
    Kram/ 469 :)

    SvaraRadera
  2. Det kan du få ;) Ibland svämmas jag över av idéer och kreativitet så jag blir alldeles matt... :) Hoppas du njuter av semestern!

    SvaraRadera